parkeringspris.dk
PARKPARK - den bedste app til parkering

PARKERING ÅRHUS

ÅRHUS LUFTHAVN

I Århus Kommune skal du betale for at parkere, og priserne varierer efter hvilken zone, du vælger at parkere i. Der er 3 betalingszoner i Århus: Rød Zone i Midtbyen og Gul Zone som dækker store områder udenfor Midtbyen.
Endelig er der en speciel Grøn Zone, som dækker udvalgte steder i Århus, bl.a. Navitas (P-hus), Telefontorvet (P-kælder), Telefonsmøgen (P-plads) og Arkitektskolen (P-plads).
I tillæg hertil findes Blå Zone og Orange Zone med tidsbegrænset parkering og særlige restriktioner.


Der er forskel på priserne ila døgnet. Der er ganske få billetautomater i Århus, og her kan du kun betale med kreditkort. Det nemmeste er at benytte en Parkeringsapp, men vær opmærksom på, at der er store prisforskellige ved forskellige apps. PARKPARK er billigst på 4 ud af 5 parkeringer. Husk du kan starte en parkering og lade den løbe så længe du har brug for, og derefter stoppe den når du kommer tilbage. Derfor er det oftest mere fordelagtigt at benytte en Parkeringsapp end at betale i en automat. Dertil undgår du at skulle lede efter en automat og stå i kø til den.


Sådan bruger du kortet rigtigt: Hvis du zoomer ind på kortet herover, kan du se hvor mange parkeringspladser, der er på de forskellige veje, eventuelle ristriktioner, samt klikke på de enkelte parkeringspladser for at læse mere.

Gratistid og helligdage


I Gul Zone i Århus er de første 2 timer gratis pr. dag.
I Århus Kommune er der gratis parkering på helligdage. Se hvilke dage i links nedenfor.

Pas på...


Der er en del steder i Århus, hvor parkering styres af en privat parkeringsoperatør. Fx er parkering ved Aros et sted hvor Apcoa styrer parkeringen. Området rundt om er Århus Kommune, men betaler du for Århus i din app, risikerer du at få en bøde af P-operatøren.

Tjek derfor altid skiltningen, der hvor du parkerer.

Elbiler


I Århus er der 4 timers gratis parkering for elbiler. Kører du i en elbil, parkerer du som normalt, og starter parkeringen i din app. PARKPARK app’en sørger for, at du får de 4 gratis timer, som du har ret til.

Andre gode steder at parkere...